Selectează o Pagină

Verile petrecute alături de copii sunt printre cele mai pline de magie momente ale anului. Este perioada în care celebrăm viața în toată splendoarea ei și împlinirea de a avea timpul necesar pentru a ne reface energia după un an de muncă, de a genera abundență și a ne manifesta visele. Iar când vara este pe sfârșite, simțim nevoia de a onora nu doar momentele frumoase petrecute împreună sau soarele fizic, față de care suntem dependenți, însă lumina, focul, care se află în fiecare dintre noi și care ne ajută să strălucim în lume și să creăm.

Iată 10 activități pe care le poți realiza alături de copii pentru a celebra finalul verii

  1. Culegeți fructe și legume din grădină sau mergeți la piață pentru a vă bucura de roadele verii, pe care să le pregătiți împreună în salate sau prăjituri.
  2. Coaceți împreună pâinea soarelui (sau orice alt tip de pâine rotundă ce reprezintă soarele).
  3. Organizați un picnic în familie.
  4. Împletiți coronițe și creați ghirlande din flori, cereale și ierburi.
  5. Culegeți flori galbene și realizați o mandală a soarelui, pe care să o oferiți Pământului.
  6. Bucurați-vă de o ultimă bălăceală, pe plajă, pe malul unui râu sau lac.
  7. Organizați un colț tematic în casă în care să depozitați cu grijă comorile strânse în timpul verii (scoici, pietre, mușchi de copac, flori uscate).
  8. Stați până seara târziu afară, urmăriți stelele căzătoare sau vizionați un film sub cerul liber.
  9. Căutați licurici – nu doar copiii se vor distra cu această activitate, însă și adulții vor fi transpuși instant în propria copilărie.
  10. Aprindeți un foc și petreceți timp depănând povești și amintirile preferate ale verii.

Despre ritmurile anului în pedagogia Waldorf

“Cel care ajunge să simtă în mod viu acest ritm anual, îşi simte nespus de îmbogăţită întreaga sa viaţă. De fapt, omul contemporan nu mai simte – şi aceasta destul de vag, de inconştient – decât procesele fizico-eterice ale propriului său trup, procesele care există în interiorul pielii sale. Îşi simte respiraţia, îşi simte circulaţia sanguină. Numai că toate cele ce se petrec afară, în cadrul ritmului anual, ca vânt şi intemperii, ceea ce trăieşte ca revărsare a forţelor de încolţire ale seminţelor, ca element fecundator al forţelor Pământului, ca forţă aducătoare de lumină a forţelor Soarelui, toate acestea nu sunt cu nimic mai puţin importante pentru întreaga viaţă a omului, cu nimic mai puţin hotărâtoare decât ceea ce se petrece înlăuntrul pieii sale, decât respiraţia sau circulaţia sanguină.”

Rudolf Steiner- GA 229, conferința 1

Zicere Waldorf

Mulțumim verii pentru căldura și zborul său, îmbrățișăm cu tot dragul puterea Soarelui ce ne-a făcut mai puternici, lăsăm lumina, căldura și verdeața să ne urmeze în călătoria toamnei ce va urma!