Selectează o Pagină

Fie că ai inima cât un purice pentru că micuțul tău merge la grădiniță sau la școală pentru prima dată, fie că ești mândru pentru un nou pas în independența copilului tău, prima zi de școală este specială pentru toți membrii familiei. O nouă aventură vă așteaptă, iar cel mai bun mod de a sărbători sunt câteva activități speciale, care, în timp, pot deveni tradiții de familie.

Studiile arată că stabilirea și menținerea unor tradiții de familie contribuie cu adevărat la bunăstarea acesteia. Tradițiile  pot fi un minunat mod de a da timpului petrecut împreună un sens, de a oferi sentimentul de apartenență și de iubire față de familie.  Unele moștenite, altele create, tradițiile familiale sunt mici comori care ajută la consolidarea familiilor, animă întâlnirile și dau un sentiment de continuitate și de apropiere.

Iată 8 idei de activități în prima zi de școală, care pot deveni tradiții în familia ta!

1. Începe ziua cu un mic dejun special

Există un mic dejun pe care familia ta îl iubește? Începe anul școlar cu masa preferată a copilului tău. Pregătește-i acele celebre clătite cu banane și savurați-le împreună.

2. Pregătește o cină festivă în cinstea primei zile de școală

Dacă nu ai timp pentru o masă copioasă dimineața, sărbătorește seara! Pregătește o cină specială sau comandă de la restaurantul preferat. Vorbește pe rând despre ziua ta și încurajează-ți copilul să împărtășească toate lucrurile noi pe care le-a întâlnit la școală.

Citește și: 10 activități prin care poți celebra finalul verii alături de copii

3. Decorează-i ușa camerei

În timp ce doarme, decorează ușa dormitorului copilului tău. Când se trezește, baloanele, ghirlandele și mesajele cu urări pentru prima zi de școală îi vor oferi un start al zilei plin de bucurie și entuziasm.

4. Oferă-i un tricou în care să crească

Cumpără un tricou de adult și imprimă-l cu anul în care va absolvi liceul. În fiecare an, în prima zi de școală, fotografiază-l în acest tricou. În primii ani va înota în el și, ușor ușor, va începe să i se potrivească. Până spui “Prima zi de școală!!!”.

5. Timp pentru părinți

Prima zi de școală nu ar fi completă fără o activitate de conectare și pentru părinți. După ce ați lăsat copilul la școală, faceți o plimbare sau servește o cafea cu partenerul tău. Puteți vorbi despre toate emoțiile care ies la suprafață sau pur și simplu vă puteți bucura de primele momente fără copii după o vară lungă.

6. Lasă-i un mesaj în cutia pentru gustare

Scrie câteva cuvinte pline de iubire și încurajare pentru puiul tău și strecoară mesajul în cutia pentru gustare. Cuvintele tale ar putea face diferența într-o astfel de zi.

Citește și: Prima zi de școală – 11 fraze de încurajare pentru copilul tău

7. Concurs de glume în familie

O nouă aventură poate fi atât incitantă, cât și stresantă. Dar nu este nimic pe care o porție grozavă de râs nu o poate rezolva. Împărțiți-vă în echipe și spuneți-vă unul altuia glume – bineînțeles cu tematică școlară!

8. Rechizite personalizate

Aceasta poate necesita o planificare îndelungată, dar merită efortul. Oferă-i în dar rechizite personalizate cu numele său, cu mesaje inspiraționale, care vor face din prima zi la școală una tare specială.